Sos de usturoi facut in casa

de FlaviaD in Clasice, 19 Aug 2013 | 11813 vizualizari

 

Sosul acesta a aparut cu ocazia meselor luate in familie. Pentru ca anumite tipuri de mancaruri ar fi mers la fix cu un sos de usturoi, era cazul sa avem un sos de usturoi veritabil la masa. Si pentru ca dintotdeauna nu mi-au placut nici sosurile si nici mancarurile din comert, trebuia sa pot concepe eu ceva care sa fie si bun, si sanatos si pe gustul meu. Mai nou este si pe gustul degustatorului de serviciu :D

 

INGREDIENTE

  • -1 capatana de usturoi
  • -1 lingura de smantana
  • -1 lingura de lapte batut
  • -condimente (sare, piper alb, busuioc, oregano, patrrunjel proaspat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi facut in casa:

Ca sa fac sosul am luat o capatana de usturoi, am curatat-o si am zdrobit usturoiul ca pentru mujdei. Intr-un castron am amestecat usturoiul zdrobit cu smantana si lapte batut pana ce s-au omogenizat. Apoi am adaugat un praf de piper alb, sare, oregano, busuioc proaspat – daca avem, daca nu si uscat, si patrunjel proaspat. Daca doriti, pentru un plus de aroma se poate adauga si marar proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi facut in casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi